Deze website bevat de uitzendingen van de Amsterdamse Inlichtingen Dienst die via Salto (lokale omroep Amsterdam) worden uitgezonden en gehost. De Amsterdamse Inlichtingen Dienst is een programma van TVAmsterdam, een onafhankelijk produktiebedrijf en omvat diverse programma's en een royaal archief van bijna 40 jaar! Maar wij zijn ook heel actueel.
Tegenwoordig zijn er weer plannen om de ring A10 in west te bebouwen met woningen. In 1997 spraken wij met enkele bewoners die letterlijk aan de snelweg wonen. Verder een verslag van het verbod op zondagmiddagconcerten in het Vondelpark Openluchttheater in 1989 (vanaf 10:40) en een modeshow van Simon de Boer in Museum van Loon (vanaf 33:41)
In de beginjaren van het Oerol festival werd er op de donderdag telkens een fietstocht georganiseerd waarbij het theater op locatie werd gebracht (wat later de basis voor het festival zou worden).
Meer Oerol hier
Verder een registratie van de Antwerpse hogeschool voor de kunsten 2001
Deze week overleed beeldhouwer Rob Cerneüs, bekend van veel beelden her en der in het land, zoals dat van Johnny Meijer op de Elandsgracht. In 1997 brachten we een uitgebreid bezoek aan zijn atelier in Monnickendam.
Door Corona gaat Burning Man dit jaar virtueel. Dat is leuk want dat scheelt een hele reis en een pak geld! Meer informatie hier. Wij kijken terug op de editie van 2001
Nostalgie uit het havengebied: twee reportages over
Vrieshuis Amerika
(1996) en twee reportages over een
Lara Croft
Lookalike verkiezing (1999) en een expositie van
Champagne-dozen
in de Go Gallery.
Eurowood
een natuurpark in het Markermeer in de vorm van de kaart van Europa. We bezoeken
Het Park van de Toekomst
in de Westergasfabriek en
zand uit Ruigoord
wordt uitgestrooid in het Markermeer.
Jarretelles
tentoonstelling van Desiree Webers,
Varend Varieté
bij de Stopera, Demonstrerende Straatmuzikanten,
Roman Polanski
op bezoek bij de Filmacademie en veel meer
Paradiso aan Zee (Ballonnenfeest 2019), Partners in Crime Mascha Rutten en Marcel Barlag, en de presentatie van de “Kendie”, een seksblad gemaakt door kunstschilders in 1997.
Club Dino’s was een beruchte after bar in het havengebied. Verder in The Golden Years of Hedonism het Magneetfestival van 2011. In Kabelvitrine de zevende groepstentoonstelling van NDSM-Fuse.
Curtis Jones verruilde het nachtleven van Amsterdam voor dat van Praag en organiseerde met behulp van Amsterdamse nachtsterren feesten. Ook sleepte hij Tsjechische nachtdieren naar Hotel Arena in Amsterdam. Verder een hilarische catwalkshow van Jean Paul Gaultier uit 1996 en een voorstelling van Warner & Consorten in de oude motorenfabriek aan de Tsaar Peterstraat.
In The Golden Years of Hedonism de onderzeeboot Foxtrot in betere tijden. Maandag 16 december wordt het ding weggesleept naar de sloop, wij waren erbij toen het nog dienst deed als partylocatie. Verder: Free Cultural Spaces: de Lutkemeerpolder, Kabelvitrine met een modeshow van Walter van Beirendonck in het Parijse Lido theater uit 1996.
Free Cultural Spaces: Thomas uit Litouwen verteld over Uzupis, al 20 jaar een vrijstaat in Vilnius, verder Kabelvitrine met een geluidsexpositie van Henk Schut, Lettersoup van Zender en consorten, een modeshow van Jaqcues Fath uit 1995 en in The Golden Years of Hedonism de paradevoorstelling Eurocharmant van Rini en Will.
Deze week The Golden Years of Hedonism met deze week de opening van Queens and Co (in 1997) van Nicky Nicole, eetfeest Stuffed: Apres Ski, Free Cultural Spaces met Henry Mentink alsmede Kabelvitrine met de 6e groepsexpositie van NDSMFuse en een modeshow van Simon de Boer op de Lange Niezel.
Deze week The Golden Years of Hedonism met een Pamela Anderson Lookalike wedstrijd in de Roxy en een knutselavond met kunstenaar Dadara. Verder 50 jaar Kabouter Happening bij het Lievertje en de opening van twee toiletten aan het Damrak, alsmede Kabelvitrine met een impressie van de tentoonstelling Manifestations 2019 tijdens de Designweek in Eindhoven.
Zondag 15 september 2019 werd op het Spui een Happening georganiseerd ter ere van het 50 jarig bestaan van de Kabouterpartij, voortgekomen uit PROVO. Demonstranten vragen de gemeente Amsterdam het beeldje van het “Lieverdje”, ooit aan de stad geschonken door een sigarettenfabrikant, te vervangen door een door hen geplaatste appelboom. De appel is het symbool van de Provo beweging uit de jaren 60, en is tevens terug te vinden in het plaveisel van het pleintje op het Spui.