Doing Doing

00:00 : Mascha Rutten atelier Sloterdijk (2005)

05:30 : Tentoonstelling Erik Kriek in stripwinkel Lambiek (1997)

10:17 : Schoolkrant wedstrijd (1997)

19:50 : Warner en consorten: Doing Doing voorstelling op het Mercatorplein (1999)

In memoriam: Helmert Woudenberg

Helmert Woudenberg kun je vooral terugkijken bij het Werkteater, ZONDER H inderdaad: https://werkteater.nl/ 

In ons geheugen gegrift is zijn rol als motoragent in Rigor Mortis van Dick Maas, een klassieker met Rijk de Gooijer, Wim T. Schippers en bovenal Olga Zuiderhoek. In de geschiedenis van de Cinema is het tarten van het gezag nergens zo expliciet neergezet als in Themroc van Claud Ferraldo waarin een gendarme aan het spit wordt geroosterd als een varken. Op een waardige tweede plaats komt deze vertolking van de mislukte rijksambtenaar door Helmert Woudenberg in Rigor Mortis.

In Memoriam: Jango Edwards

4 augustus overleed clown Jango Edwards in zijn woonplaats Barcelona. In de jaren 70 kwam de in Detroit (VS) geboren straattheater-artiest naar Amsterdam en zette het Festival of Fools op. 

Edwards ging tijdens zijn shows veelvuldig uit de kleren en maakte grappen over clownesk exhibitionisme. Hij liet Aat Veldhoen een safe-sex doek schilderen op het podium van het Vondelpark Openluchttheater en maakte tien jaar eerder een portret van Veldhoen bij de opening van diens tentoonstelling in de Melkweg waarbij Edwards zijn piemel als kwast gebruikte. 

Als straattheaterartiest her-introduceerde hij het fenomeen straattheater. In Amsterdam kreeg hij bijval omdat in 1975 de sfeer op straat in Amsterdam nogal droefgeestig was. De binnenstad lag er belabberd bij, de Zeedijk was een NoGo area met junks die de boel terroriseerden. Toeristen stelden nog niks voor, en wisten ook niet waar ze naar moesten zoeken. Het ideale moment om op straat keet te gaan schoppen met een professionele attitude. Niet om met de pet rond te gaan maar om iets neer te zetten. Meestal kreeg je dan een uitnoding om die avond naar de Melkweg te komen om een show te zien. 

 

30 jaar Boom Chicago: Femke Halsema

30 jaar Boom Chicago: Femke Halsema

Uitgebreide special over Boom Chicago dat inmiddels 30 jaar bestaat. Reportages over de voorstellingen in het Leidsepleintheater, rondvaarten, Halloween en Oudejaarsavondconferences en een verslag van de jubileumshow van 5 juli j.l. waarin Femke Halsema te gast was.

00.00Boom Chicago verhuist naar het Leidsepleintheater30 jaar Boom Chicago1998
22:51We Created the Euro MonsterGolden Years of Hedonism2001
31:10Halloween at Boom ChicagoGolden Years of Hedonism 2001
34:14MaximaGolden Years of Hedonism2002
37:27Oudejaarsavond Conferance 2002Golden Years of Hedonism2002
39:5230 jaar Boom Chicago: Femke Halsema30 jaar Boom Chicago 2023